Glasvezel buitengebied


De laatste ontwikkelingen op het gebied van glasvezel in het buiten gebied.....

Cogas gaat glasvezel aanleggen in het buitengebied van Dinkelland, Oldenzaal en Borne.
De benodigde 50% deelname is gehaald, 52,4% om precies te zijn.
De aannemer GNT zal vanaf hier het stokje overnemen. GNT gaat eerst overal schouwen. Dat wil zeggen, hij kijkt waar de glasvezelaansluiting wordt gemaakt.
Dan zal begin maart de schop al in de grond gaan. De verwachting is dat in augustus de graafwerkzaamheden zijn afgerond. 

 Lees hier het persbericht

 

 

 

 

 

 

Om alle inwoners in de buitengebieden van Dinkelland, Oldenzaal en Borne goed te informeren, organiseert Cogas 4 informatieavonden. Ook de dienstaanbieders zijn tijdens deze avonden aanwezig. Wellicht kunt u, uw buren, vrienden en bekenden in het buitengebied hierop attenderen en hen stimuleren om te komen.

 De informatieavonden zijn op:
- maandag 7 december: Partycentrum Hutten, Grotestraat 4 in Rossum
- dinsdag 8 december: Pelle's Café, Hoofdstraat 9 in Deurningen
- woensdag 9 december: Dancing Bruins, Gravenallee 2 in Saasveld
- donderdag 10 december: Gasterij de Smid, Dorpstraat 32 in Lattrop

Vanaf 7 december (eerste informatieavond voor de bewoners) start de verkoop van de abonnementen en kunnen mensen zich pas echt aan gaan melden. De komende weken blijven wij graag met u in contact en sturen u informatie toe die u kunt gebruiken in de communicatie met mensen uit uw omgeving.

Lees meer op de website of dit document van Cogas


En verder:
1. Voordelen van glasvezel
2. Keuzehulp
3. Overzicht dienstaanbieders
4. Vraag en Antwoord
5. Planning Glasvezel buitenaf voor Dinkelland
6. Rekenhulp
 

 

 

Lees meer hierover

Afgelopen week heeft Cogas een persbericht laten uitgaan met de laatste ontwikkelingen....

Supersnel internet binnen handbereik voor buitengebied Twente
Keuze uit 5 dienstenaanbieders bij start campagne in gemeente Tubbergen
In navolging van de dorps- en stadskernen volgt ook de aanleg van supersnel internet in de buitengebieden van Twente en een deel van Salland. 

 

 

 

Update glasvezel buitengebied: mail Cogas 24-4-2015:

In februari heeft u een update ontvangen, waarin we aangaven dat wij omstreeks deze periode duidelijkheid wilden geven over de planning en de verdere werkzaamheden met betrekking tot de uitrol van glasvezel in het buitengebied.

Achter de schermen wordt veel werk verzet. We maken goede voortgang op alle belangrijke onderdelen van het project, zoals de financiering, het ontwerp van het netwerk en de wijze van aanleg. Het laatste wordt ook besproken met de verschillende gemeenten. We voeren constructieve gesprekken, maar de definitieve goedkeuring is er nog niet.
Ook zijn we in overleg met de verschillende dienstaanbieders om een zo goed mogelijk aanbod te verkrijgen. Daarnaast hebben we u geïnformeerd door een toelichting te geven op de jaarvergaderingen van de verschillende Plaatselijke Belangen.

In ons enthousiasme rekenden we erop u in deze periode concrete informatie te kunnen geven over het aanbod en de planning. Helaas is dit niet het geval. We hebben er alle vertrouwen in dat we overgaan tot aanleg, maar kiezen ervoor u te informeren zodra ook de details zijn uitgewerkt.
De uitrol van glasvezel in het Twentse en een deel van het Sallandse buitengebied is een uniek project en vergt een grote investering. In dit project is een zorgvuldige en gedegen voorbereiding erg belangrijk, een goed begin is immers het halve werk. We gebruiken de komende periode om o.a. afspraken te maken met de gemeenten, het ontwerp verder te verfijnen en het productportfolio vast te stellen. 

We begrijpen dat u uitziet naar het moment dat de schop in de grond gaat en glasvezel aangelegd wordt in het buitengebied. Ook wij zien uit naar dit moment en verwachten u snel te kunnen informeren over de verdere voortgang.

Met vriendelijke groet,
Piet Grootenboer,
Directeur Cogas Kabel Infra B.V.

 

Via deze mail informeren wij u over de laatste ontwikkelingen op het gebied van glasvezel in het buitengebied  van Cogas.

Cogas heeft voor de zomer een vooraanvraag bij de Provincie ingediend. Op deze vooraanvraag konden marktpartijen reageren en aangeven of zij binnen een termijn van 3 jaar zelf, dus zonder subsidie van de Provincie,

een breedbandverbinding  wilden aanleggen in het buitengebied van Cogas. De Provincie heeft aangegeven dat er geen enkele partij is die binnen nu en 3 jaar het buitengebied van Cogas gaat voorzien van een goede verbinding.

Dat betekent dat Cogas de volgende stap kan nemen en daar zijn we blij mee! Concreet betekent dit dat wij 8 weken de tijd hebben om de aanvraag definitief te maken en deze in te dienen bij de Provincie.

De Provincie zal de aanvraag van Cogas in behandeling nemen en heeft maximaal 22 weken de tijd om te komen tot een toekenning/afwijzing van de subsidieregeling.
In onze vorige mail hebben we aangegeven dat we u deze maand hoopten te informeren over de uitrolplanning. Dat is echter nog niet het geval.

Voordat wij hierover meer duidelijkheid kunnen geven, moet in ieder geval de aanvraag definitief zijn.
Cogas zal de komende 8 weken nodig hebben om de aanvraag af te ronden. Dit is voor Cogas nog wel een hele klus en we verwachten dan ook dat wij deze periode nodig hebben.

Zodra wij de aanvraag voor subsidie hebben ingediend, zullen wij u hierover informeren.
Heeft u ondertussen vragen? Mail deze dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

Volg ons op....

Komende activiteiten Dorpsbelang

Geen evenementen

Agenda Dorpsbelang

September 2017
Z M D W D V Z
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Oktober 2017
Z M D W D V Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Ga naar boven